Aslen Trilye'li (Mudanya, Zeytinbağ) olup, denizi, balığı, balığa saygıyı çok iyi bilen bir aileden gelen Sabahattin, konuklarını Armada'nın canlandırdığı bir eski ahşap Sultanahmet evinde ağırlamaya başladıktan sonra ünü denizaşırı ülkelere yayıldı...

Balıkçı Sabahattin, aslında, Armada'nın onardığı 1927 yapımı bu binaya taşınmadan önce, birkaç sokak arkada, babasından kalan, herkesin bilmediği, ama bilenlerin de vazgeçemediği küçük lokantasını işletiyordu...

Sabahattin, bu tarihi eve geçtikten sonra, üç ay içinde “The New York Times” gazetesine iki kez kapak haber konusu oldu.

Aslen Trilye'li (Mudanya, Zeytinbağ) olup, denizi, balığı, balığa saygıyı çok iyi bilen bir aileden gelen Sabahattin, şimdi bu ahşap evde yaz kış konuklarını ağırlamaya devam ediyor... Oğulları da ona yardımcı oluyorlar... Yazın masaların bir bölümü sokağa taşıyor...

Az-öz taze meze ve taze balık, Sabahattin'de yenir...

Ayrıntılı bilgi için:
Adres: Cankurtaran / Sultanahmet
Telefon: 0212-458 18 24
Web: http://www.balikcisabahattin.com/